preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Žrnovnica"

Login
KVIZ – SAFETYNET

e-Dnevnik

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

 

e-Dnevnik za nastavnike

 

Školski vrt

Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Stručni skupovi

Prijava

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Crno ili bijelo?Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kurikul

Priznanja

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 9. 2010.

Ukupno: 556475
Danas: 135
Rete Progetto Pace

Rete Progetto Pace – Mreža Projekt Mira

Ministarstvo javnog obrazovanja – Regionalni školski ured Veneto – regija Veneto, ISISS “Fabio Besta” iz Trevisa, te predvodeći instituti ostalih talijanskih regija i ostalih nacija promoviraju inicijative Mreže Projekt Mir u suradnji s provincijom Treviso, Koordinacijom dobrovoljnih udruga provincije Treviso, Ong Internazionale A.M.U. i sa stotinjak školskih instituta, ustanova i udruga.

ŠTO JE PROJEKT MIR:

Projekt koji je započeo 1990. prilagođava se temeljnim vrijednostima civilnog života koji raspoznaju nacionalne i europske kulturološke tradicije, stavljajući se u službu učitelja i učenika koji žele surađivati u promoviranju inicijativa koje pospješuju širenje kulture mira u najširem smislu riječi.

Dakle, radi se o inicijativama za obrazovanje usmjereno na globalizaciju, aktivno, odgovorno i participativno građanstvo, demokraciju, legalnost, interkulturalizam, ustrajni razvoj, reciprocitet i jedinstvo između naroda, ljepotu na umjetničkom području, promociju ljudskih prava, jednakih mogućnosti i solidarnosti putem kojih projektželi odgovoriti na potrebe mladih za protagonizmom s posebnim naglaskom na“različito sposobni” i na strance, nudeći im važne trenutke pridruženja, obrazovanja, društvene angažiranosti za kulturni i humano  uravnoteženi razvoj prilagođen aktualnom povijesnom razdoblju koje s njihove strane bilježi snažnu potragu za smislom.

MREŽA SE BAVI SLJEDEĆIM AKTIVNOSTIMA

Profesionalni tečajevi/kongresinamijenjeni učiteljima, roditeljima, sveučilišnim studentima ili učenicima Instituta za srednjoškolsko obrazovanje, te predstavnicima ustanova i udruga.

Kulturni i/ili operativni susretiza obrazovanje učenika osnivača koji sačinjavaju pokret pod nazivom “Mladi planiraju mir” sa svrhom produbljivanja tema koje ih zanimaju, osnivanja radnih grupa, pripremanja umjetničkih izvedbi, promoviranja sportskih aktivnosti itd.

Internacionalni, regionalni ili lokalni Stage-Meetingna kojima sepredstavljaju inicijative i svjedočenja raznih subjekata, te djela i izvedbi  upisanih u tečajeve “Mladost i umjetnost”, “Mladi i umjetnost” te se nagrađuju najznačajniji projekti nagradom “Škola obrazuje za mir” i drugim nagradama.

Internacionalna humanitarna putovanjana područja zahvaćena ratom ili narušene društvene ravnoteže s ciljem dostave sredstava, hrane, uredskog materijala, odjeće, igračaka (sakupljenih pojedinačno u školama ili zajedno) u izbjegličke kampove, škole, gradove s velikim poteškoćama itd; također preferiranje bratimljenja sa školama s takvih područja.

preskoči na navigaciju