2017-11-17 15:47:50

OSVOJENO PRVO MJESTO NA MEĐUŠKOLSKOM NATJECANJU IZ EMOCIONALNE PISMENOSTI

Dana 15.11.2017. održano je prvo međuškolsko natjecanje učenika u području emocionalne pismenosti. Taj je dan posebno izabran jer je to ujedno i prvi dan Mjeseca borbe protiv ovisnosti.  Ovo natjecanje je organizirano u sklopu projekta „Pretežno vedro“ u kojem naša škola sudjeluje već niz godina.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa iz 7 županijskih škola, u svakoj po 6 učenika 5. i 6. razreda: OŠ Brda, OŠ Meje, OŠ "prof. Filipa Lukasa", OŠ Stobreč, OŠ Strožanac, OŠ Trilj i OŠ Žrnovnica. Natjecanje su pratila i 2 povjerenstva: jedno učeničko i jedno stručno u kojem su sjedili predstavnici ustanova koje se u svom svakodnevnom radu bave populacijom djece i mladih.

Natjecanje se sastojalo iz  dvije cjeline, a sve uz pomoć edukativne društvene igre „Pretežno vedro“ kroz koju učenici pokazuju svoje znanje o osjećajima, komunikaciji, ovisnostima, prijateljstvu i sl. Na natjecanju škola (timova), prvo mjesto je osvojila ekipa učenika 5. i 6. razreda iz naše škole. Posebno čestitamo učenicima Luciji Marači, Luni Rubić, Lei Poljak, Ivani Markovina, Tonii Volarević i Lari Treskavica koje su tako sjajno prezentirale našu školu i osvojile nagradu. Hvala i Luciji Borojević, Dori Bartulić i Stipi Mihanoviću koji su ih bodrili iz publike, ali i svima učenicima koji su dali svoj doprinos i iskušali se u igri.

U pojedinačnom dijelu natjecanja, nagradu je osvojio učenik iz OŠ Brda. Čestitamo svim ekipama i njihovim mentorima na uspješnom sudjelovanju i ugodnom druženju. I za kraj, naravno, zahvaljujemo i  nositeljima projekta Pretežno vedro, prof. Mireli Grbić i dr. Željku Ključeviću iz Službe za mentalno zdravlje, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji su nas svih okupili i organizirali ovo veselo i edukativno natjecanje.


Osnovna škola "Žrnovnica"