2019-05-29 08:53:12

Ekskurzija u sklopu projekta "Upoznajmo domovinu pradjedova"

Na samom kraju  travnja počela je naša avantura. Uputili smo se 30. travnja u daleku nam, ali dragu Slavoniju. Na putu smo posjetili Akvarij u Karlovcu, izletište Gliboki Brod gdje smo i jeli te smo prespavali u Oroslavju.

Sljedeći dani su bili neopisivo lijepi i prepuni događanja Vozili smo se Dunavom, posjetili Vukovar, odsjeli u Vinkovcima prošetali ovim divnim slavonskim gradom.

Treće smo jutro posjetili Kopački rit i proveli dio dana eko opg-u Orlov put, a u popodnevnim satima posjetili grad Osijek i naučili što je lega, legica i legić.

Vrhunac našeg boravka na ekskurziji je bio odlazak u Vojvodinu u sklopu projekta „Upoznajmo domovinu pradjedova“. Išli smo u uzvratni posjet našim prijateljima iz Đurđina i Subotice. Dan je bio prepun događanja, družili smo se, igrali igre, posjetili centar Subotice, plesali Bunjevačko kolo…

Zadnjeg dana smo posjetili Đakovačku ergelu, divili se Lipicanerima, prošetali gradom i uspoređivali Đakovačku katedralu  s onom Osječkom.  Moramo napomenuti da nas je čitavim putem pratilo lijepo sunčano vrijeme. Vrijeme je brzo prošlo, a lijepe uspomene su ostale i na slikama...

 

 


Osnovna škola "Žrnovnica"