preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Žrnovnica"

Login
KVIZ – SAFETYNET

e-Dnevnik

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

 

e-Dnevnik za nastavnike

 

Školski vrt

Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Stručni skupovi

Prijava

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Crno ili bijelo?Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kurikul

Priznanja

  

Linkovi za učenike

Udžbenici za 2018./2019. šk.god.

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 9. 2010.

Ukupno: 394815
Danas: 1
Eko
Beremo masline
Administrator / datum: 2. 11. 2017. 09:24

I ove godine uživali smo u berbi maslina našeg predivnog školskog vrta. Nasmijanih lica i okupani sunčevim zrakama, rado smo spojili nastavu tjelenog odgoja s biologijom i prirodom.


[OPŠIRNIJE]10 GODINA EKO ŠKOLE
Administrator / datum: 27. 3. 2015. 11:06

Ove školske godine naša škola obnavlja status međunarodne Eko-škole. Kako pripadamo 5 generaciji Eko-škola u RH, vrijedno smo radili i nadamo se da smo ispunili sve potrebne uvjete za stjecanje Zelene zastave i zlatnog statusa. Prošlo je već deset godina otkada smo pristupili tom međunarodnom projektu. Svih ovih godina trudili smo se što bolje i kvalitetnije se educirati na polju ekologije, koje je sveobuhvatno i opsežno. Teme koje smo birali bile su raznolike, zanimljive, poučne ali i zabavne. Prva zajednička tema bila je - voda. Rijeka Žrnovnica uvijek nam je bila i ostala neiscrpna inspiracija za različite projekte. 


[OPŠIRNIJE]Zima u školskom vrtu
Administrator / datum: 6. 3. 2015. 18:04

Učenici trećih razreda sa učiteljicama  Ivanom Madir i Milom Labaš prošetali su školskim vrtom. Iako je zima, biljke u našem vrtu uživaju u sunčanom danu. U vru prevladavaju zimzelene biljke koje odolijevaju zimskim hladnoćama. Naizgled, vrt miruje, ali vrijeme je orezivanja, čišćenja  i sadnje novih biljaka. Masline, ukrasni grmovi i cvjetnice očekuju svoje novo ruho i dolazak toplog proljeća. S nestrpljenjem i mi očekujemo isto i radujemo se prvim proljetnim zrakama sunca.


[OPŠIRNIJE]Učenici 1.a i 1.b posadili su u školskom vrtu svoje biljke
Administrator / datum: 23. 5. 2014. 15:38

Kao svake školske godine tako i ove, naši prvaši sa predstavnicima roditelja: g. Meri Ribičić i Slavicom Boban - Mihanović i učiteljicama Ružicom Zrno i Matildom Perčić posadili su u školskom vrtu svoje biljke . Odlučili su se za ukrasne penjačice (bonguvilije ) rozu i crvenu  Sad nam samo ostaje čekati, a njima prepustiti brigu i ljubav za biljke. Vrijeme će pokazati da su odabrali prave urese za našu lijepu školu i školski vrt koji je čekao upravo njih.


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJE ŠKOLI ZA NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT 2013.
Administrator / datum: 2. 12. 2013. 08:50

Naša škola se i ove godine natjecala za Najljepše školske vrtove u Republici Hrvatskoj. Svečanost proglašenja upriličeno je na Hrvatskoj radioteleviziji  u Zagrebu, 22.studenoga 2013. dan kad smo imali i svečanost otvaranja 2. Žrnovskog sajma. Radi nemogućnosti preuzimanja Priznanja, školu su osobno u srijedu 27.studenog 2013. posjetili i uručili Priznanje  gospoda urednici sa  HRT-a : inicijatorica projekta „Najljepši  školski vrt“  Lidija Komes, koja je ujedno i urednica emisije „ Slušaj kako zemlja  diše“ i književnik Mladen Kušec urednik radijskih emisija i jedan od nepresušnih autora dječje literature. Iskoristili su priliku da zapale svijeće na grobu Miljenka Smoje i prikupe materijale s mještanima za svoje radijske emisije. Izuzetno smo ponosni i počašćeni njihovom posjetom kao i Priznanjem koje nam je od njih uručeno .

                                                                                                   Matija Šitum


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka
Administrator / datum: 8. 11. 2013. 17:13

Tijekom mjeseca listopadu obilježili smo dva značajna eko datuma - Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, te Dan jabuka. Učenici drugih razreda povodom Dana kruha  donijeli su krušne proizvode, kruh, kolače, slastice te različito voće. Pisali smo stihove, čitali pjesme, crtali, slikali na temu kruha. Na Dana jabuka uživali smo u slasnim plodovima različitih vrsta jabuka i još jednom utvrdili naša znanja o važnosti jabuke u zdravoj prehrani. Uredili smo i mali eko kutak, da nas podsjeti na plodove koje nam je nesebično podarila jesen. 


[OPŠIRNIJE]Državna i svehrvatska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2013. u Labinu
Administrator / datum: 30. 10. 2013. 18:54

Naša eko-škola ove godine bila je sudionica na Državnoj i svehrvatskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2013.  u Labinu, 13. listopada 2013. Učenice Tina Domikulić, Katarina Rako i Ivona Markovina,  sa eko-koordinatoricom Milom Labaš  predstavljale su našu školu.


[OPŠIRNIJE]Zasađeno drvo Europe
Administrator / datum: 28. 6. 2013. 17:41

Zadnjeg dana nastave, uz uobičajenu podjelu svjedodžbi učenicima, upriličena je i posebna svečanost povodom skorog ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. 

Svečanim programom naša je škola iskoristila priliku da da svoj obol ovom važnom događaju za našu zemlji. Naša škola u Žrnovnici odavno je dio europske obitelji zbog izvrsne suradnje s brojnim školama u EU, tako da je današnji događaj samo formalnost. Nakon ulaska u EU našim će učenicima biti lakše putovati u bratske škole u Italiji i Austriji, a njihovima učenicima u našu.


[OPŠIRNIJE]Podizanje Zelene zastave u školskom vrtu
Administrator / datum: 13. 6. 2013. 18:37

Osnovna škola "Žrnovnica" je podigla Zelenu zastavu u svojem školskom vrtu. U nazočnosti učenika i njihovih roditelja, učitelja ,brojnih uzvanika i mještana, na štandarcu za zastave, zavijorila se nova Zelena zastava, koja se dobije svake druge godine u koliko eko-škola zadovolji svojim programom, suradnjom s lokalnom zajednicom i uopće eko-aktivnostima. Podizanju Zelene zastave predhodio je i učenički prigodni program u atriju škole za sve nazočne.


[OPŠIRNIJE]OŠ ŽRNOVNICA S OSTALIM ŠKOLAMA NA MARJANU DIGLA ZELENU ZASTAVU
Administrator / datum: 5. 6. 2013. 18:16

Povodom Dana zaštite okoliša, na Marjanu je sedam splitskih eko-škola zajedno i svečano, uz prigodni program, podiglo Zelenu zastavu. Prisjetimo se, 10. svibnja su škole potvrdile svoj eko-status ili tek primljene u Međunarodnu obitelj eko-škola.

OŠ "Gripe" i OŠ "Lučac" imaju zlatni certifikat ili status, a OŠ "Mejaši", OŠ "Žrnovnica" i OŠ "Slatine" srebrni certifikat, dok je OŠ "Bol" prije dvije godine postala eko-škola. OŠ "Split-3 " se pridružila ove godine.

S obzirom na dobru suradnju ovih škola s Park šumom Marjan, rodila se ideja da zajedno organiziraju ovaj događaj upravo na Marjanu. Tako se prvi put zaviorila eko zastava koju je svečano podigao zajednički Eko-kum, gospodin Stipe Ivičević u ime Čistoće d.o.o. i učenica OŠ "Slatine" Ana Ljubica.


[OPŠIRNIJE]5. lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša
Administrator / datum: 5. 6. 2013. 16:20

Naša škola "Žrnovnica" iz Žrnovnice, koja zasluženo nosi naziv EKO ŠKOLA i ove je godine povodom SVJETSKOG DANA ZAŠTITE OKOLIŠA obavila razne ekološke aktivnosti, koje inače čini kroz cijelu godinu: čišćenje i uređenje okoliša, branje kapara, ukrašavanje zidova mozaicima...

U samoj školi djeluje i učenička zadruga "Mosorsko zvonce",koja je dobila ime po endemičnoj vrsti biljke mosorsko zvonce, a raste isključivo na vršnim dijelovima Mosora.

Zadruga je osnovana 2007. godine, djeluje i radi sa tri sekcije:keramička sekcija ,koju vode profesorice Sanda Jelavić i Matija Šitum ( ravnateljica škole), a ekološku i kulinarsku sekciju vodi Dijana Mihanović, koja je ujedno i voditeljica UZ "Mosorsko zvonce".


[OPŠIRNIJE]Proljeće u školskom vrtu
Administrator / datum: 20. 5. 2013. 17:41

Učenici prvog a i prvog b razreda tijekom izvanučioničke nastave obišli su i školski vrt. Učenici su imali zadatak pažljivo promotriti rascvalu vegetaciju. Prilikom imenovanja biljaka učenici nisu imali problema, jer su uz svaku skupinu biljaka postavljeni natpisi. Posebno nas je interesiralo kako napreduju stabla limeta, koje su donirali roditelji 1.a i 1.b razreda, te im se ovim putem zahvaljujemo na donaciji. Naše limete uživaju u proljetnom suncu te su u cvatu, a već se nadziru i mali plodovi. Vrt nas je oduševio šarenilom boja i svojim mirisima.


[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI DAN "UČINIMO OTPAD KORISNIM"
Administrator / datum: 22. 3. 2013. 18:30

Naš projektni dan je uvijek na Svjetski dan voda, 22.ožujka

Cilj nam je osvijestiti učenike, a preko njih i roditelje o važnosti odvajanja otpada. Senzibilizirati ih i izazvati reakciju na otpad kao Krizu, Krizu iz koje su proizišle sve druge krize. Ovaj problem nije prolaznog karaktera i ne može se riješiti jednostavnim tehničko -znanstvenim, ekonomskim ili političkim mjerama. Ova Kriza nema granice i pojavljuje se kao globalni problem jer je ona transnacionalna i transkulturalna i ne rješiva se unutar jedne zajednice i jedne kulture.

 

[OPŠIRNIJE]BERBA MASLINA U ŠKOLSKOM VRTU
Administrator / datum: 7. 11. 2012. 18:20

I ove godine vrijedni zadrugari ubrali su masline u školskom vrtu. Urod je bio odličan. Dobiveno maslinovo ulje poslužit će nam za pripravu eko proizvoda naše zadruge.


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE NA 37. TRADICIONALNOM PRAZNIKU CVIJEĆA
Administrator / datum: 18. 5. 2012. 09:18


[OPŠIRNIJE]'Najljepši školski vrtovi Hrvatske
Administrator / datum: 1. 12. 2011. 11:27

Naša škola se, po prvi put, prijavila na natječaj ''Najljepši školski vrtovi Hrvatske''.Povjerenstvo, na čelu s voditeljicom projekta gospođom Lidijom Komes, posjetilo je našu školu i razgledalo naš školski okoliš.

Na temelju zatečenog stanja, te činjenice, da upornošću naše ravnateljice Matije Šitum, djelatnika i učenika, vrt nastaje po ''treći'' put dobili smo vrijedno priznanje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju